Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

OTP Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand OTP. Als je het bestand wilt openen OTP, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ OTP

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
OpenOffice.org Presentation Template Format OASIS

Wat is een bestand OTP?

Een OTP-bestand is een presentatiesjabloon dat is gemaakt door Impress, een programma dat is opgenomen bij Apache OpenOffice (voorheen bekend als OpenOffice.Org). Het bevat een presentatie, die een master slide bevat, evenals een inhoudsschuif met tekst, afbeeldingen, vormen, multimedia-inhoud, overgangseffecten en andere dia-elementen. OTP-bestanden worden gebruikt voor het presenteren van presentaties met dezelfde uitstraling.

OTP-bestanden kunnen ook worden aangemaakt en geopend door presentatiesoftware die de OpenDocument-standaard ondersteunt. Echter, de meeste OTP-bestanden worden gemaakt door Impress, dat is een van de verschillende programma's die beschikbaar zijn in de OpenOffice-suite. Het lijkt op het PowerPoint-programma dat beschikbaar is in de Microsoft Office-suite. Veel gebruikers die een applicatie zoals PowerPoint nodig hebben, maar de kosten niet kunnen veroorloven, keren naar Impress en OpenOffice als een gratis alternatief. Het OTP-bestand wordt door Impress gebruikt om een ​​sjabloon van een presentatie op te slaan op dezelfde manier dat PowerPoint een sjabloon van een presentatie in het .POT- of .POTX-bestand opslaat. OTP-bestanden zijn gebaseerd op de OASIS OpenDocument-standaard, die een XML-formaat gebruikt om presentaties op te slaan.

U zult het meest waarschijnlijk alleen het OTP-bestand zien als u de Impress-toepassing gebruikt of als een andere OpenOffice-gebruiker een presentatiesjabloon deelt met u. Voorbeelden van sjablonen zijn gezinsfoto diavoorstellingen, schoolrapporten en financiële samenvattingen.

Hoe een bestand openen OTP?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand OTP niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de OTP lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand OTP associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand OTP openen

Andere problemen met een bestand OTP

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand OTP bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken OTP:

  • het gekozen bestand OTP is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand OTP met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand OTP bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand