Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PCD Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PCD. Als je het bestand wilt openen PCD, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PCD

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Kodak Picture CD Multiresolution Image Kodak

Wat is een bestand PCD?

Kodak's eigen formaat voor het opslaan van afbeeldingen op foto-cd's. Wordt gebruikt voor het opslaan van foto's die zijn gescand met behulp van Kodaks-fotobewerkingshardware.

Foto-cd-afbeeldingen worden doorgaans gescand met een resolutie van 3072x2048 pixels, maar kan worden gescand op 6144x4096 met behulp van de Kodak Pro Photo CD-service. Beide formaten gebruiken 24-bits kleur.

PCD-bestanden bevatten eigenlijk vijf kopieën van de afbeelding bij verschillende resoluties, en Pro Photo CD-afbeeldingen bevatten een extra zesde afbeelding die 6144x4096 pixels groot is. De kleinste beeldgrootte is 192x128 pixels, en deze afbeelding wordt als miniatuur gebruikt om al de foto's op de CD tegelijk te bladeren.

Hoe een bestand openen PCD?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PCD niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PCD lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PCD associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PCD openen

Andere problemen met een bestand PCD

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PCD bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PCD:

  • het gekozen bestand PCD is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PCD met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PCD bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies PCD
PCD naar JPGPCD naar JPEG