Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

POTM Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand POTM. Als je het bestand wilt openen POTM, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ POTM

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft PowerPoint 2007/2010 Macro-enabled Open XML Template Format Microsoft

Wat is een bestand POTM?

Een POTM-bestand is een macro-geactiveerde presentatiesjabloon gemaakt door Microsoft PowerPoint, een programma dat wordt gebruikt voor het maken van presentaties op diavoorstellingen. Het bevat standaard afbeeldingen, dia templates, macro's en formatteren. POTM-bestanden worden gebruikt om meerdere .PPTM-bestanden te maken met dezelfde opmaak- en macroinstellingen.

De gemiddelde PowerPoint-gebruiker komt waarschijnlijk nooit tegen een POTM-bestand omdat het gebruikt wordt om presentaties op te slaan met meer functionaliteit dan een typische gebruikersbehoefte. Het ondersteunt het gebruik van macro's, die zijn script-achtige functies die worden gebruikt om herhalende taken te automatiseren en wordt gebruikt als template voor het reproduceren van stijlen van sjablonen. Als u simpelweg op zoek bent naar basispresentaties, kunt u ze opslaan als .PPTX-bestanden. Als u echter een sjabloon wilt maken die macro's ondersteunt, kunt u uw presentatie als een POTM-bestand opslaan.

POTM-bestanden kunnen worden geopend door PowerPoint 2008 voor Mac of PowerPoint 2007 voor Windows en later. Zij kunnen ook worden geopend door een vorige versie van PowerPoint met Open XML-document ondersteuning geïnstalleerd.

Hoe een bestand openen POTM?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand POTM niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de POTM lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand POTM associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand POTM openen

Andere problemen met een bestand POTM

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand POTM bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken POTM:

  • het gekozen bestand POTM is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand POTM met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand POTM bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies POTM
POTM naar PPTXPOTM naar PPSPOTM naar PPSMPOTM naar PPSX