Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

POTX Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand POTX. Als je het bestand wilt openen POTX, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ POTX

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft PowerPoint 2007/2010 Open XML Presentation Template Format Microsoft

Wat is een bestand POTX?

Een POTX-bestand is een presentatiesjabloon dat is gemaakt door PowerPoint, een programma dat gebruikers toestaat om presentaties te maken voor diavoorstellingen. Het bevat standaard stijlen, tekst, lay-out en opmaak. POTX-bestanden worden gebruikt om meerdere .PPTX-bestanden te maken met dezelfde opmaak.

POTX-bestanden worden opgeslagen in het Open XML-standaardformaat, dat werd geïntroduceerd in Microsoft Office 2007. Ze vervangen .POT-bestanden, die in een binair formaat zijn opgeslagen en gebruikt worden door PowerPoint 97 tot 2003. POTX-bestanden kunnen worden geopend in PowerPoint 2007 voor Windows of PowerPoint 2008 voor Mac, of door een eerdere versie van PowerPoint met Open XML-componentondersteuning.

POTX-bestanden worden geïnstalleerd met PowerPoint waarmee u presentaties kunt maken van professioneel ontworpen sjablonen. U kunt ook uw eigen aangepaste sjablonen maken om presentaties die specifiek zijn voor uw behoeften te reproduceren. POTX bestanden worden doorgaans gecreëerd door bedrijven met een standaard master slide, bedrijfslogo's, en headers en footers.

Hoe een bestand openen POTX?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand POTX niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de POTX lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand POTX associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand POTX openen

Andere problemen met een bestand POTX

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand POTX bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken POTX:

  • het gekozen bestand POTX is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand POTX met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand POTX bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies POTX
POTX naar PPTXPOTX naar PPSX