Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PPTX Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PPTX. Als je het bestand wilt openen PPTX, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PPTX

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft PowerPoint 2007/2010 Open XML Presentation Format Microsoft

Wat is een bestand PPTX?

Een PPTX-bestand is een presentatiebestand dat is gemaakt door Microsoft PowerPoint of een ander presentatieprogramma, zoals OpenOffice Impress of Apple Keynote. Het bevat een verzameling dia's, waaronder hun tekst, afbeeldingen, opmaak, animaties, getekende objecten en andere media. PPTX-bestanden worden vaak gebruikt in zakelijke bijeenkomsten, marketing applicaties en academische klaslokaal instellingen.

In tegenstelling tot .PPT-bestanden, die alle presentatiegegevens opslaan in een enkel binair bestand, worden PPTX-bestanden gemaakt met behulp van het Open XML-formaat, dat documenten opslaat als een verzameling van afzonderlijke bestanden in een samengeperst zip-pakket. De bestandstypen bevatten eigenschappen van XML-documenten, afbeeldingen, macro's, grafieken en andere mediabestanden.

Bestandstypen in PPTX-bestanden zijn ook toegankelijker dan die in PPT-bestanden. Dia-notities zijn bijvoorbeeld toegankelijk als gewone tekstbestanden en diafragma's worden opgeslagen als afzonderlijke afbeeldingsbestanden in het PPTX-bestand.

PPTX-bestanden kunnen worden geopend door PowerPoint 2007 of later voor Windows, of met PowerPoint 2008 of later voor Mac OS X. Ze zijn ook achteruit compatibel met vorige versies van PowerPoint voor Mac en Windows via Open XML-componentondersteuning.

Presentatie1.Pptx - De standaard bestandsnaam Microsoft PowerPoint geeft aan nieuwe presentaties.

Hoe een bestand openen PPTX?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PPTX niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PPTX lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PPTX associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PPTX openen

Andere problemen met een bestand PPTX

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PPTX bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PPTX:

  • het gekozen bestand PPTX is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PPTX met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PPTX bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies PPTX
PPTX naar PDFPPTX naar ODPPPTX naar POTPPTX naar POTXPPTX naar PPT