Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

RAR Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand RAR. Als je het bestand wilt openen RAR, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ RAR

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
WinRAR Compressed Archive Format Eugene Roshal

Wat is een bestand RAR?

Een RAR-bestand is een archief dat een of meer bestanden bevat die gecomprimeerd zijn met RAR-compressie. Het maakt gebruik van een hogere compressieverhouding dan typische ZIP-compressie en bevat een proprietary compressie-algoritme dat nu wordt gebruikt door andere compressoren, waaronder 7-Zip voor zijn .7Z-bestanden. RAR bestanden kunnen worden geëxtraheerd met behulp van een verscheidenheid aan programma's.

De RAR-compressor kan ook gecreëerde of multi-volume archieven maken, die over meerdere gecomprimeerde bestanden worden gesplitst. Deze bestanden hebben typisch bestandsextensies van ".R00" naar ".R99," of ze hebben allemaal de standaard ".RAR" extensie.

De naam "RAR" staat voor "Roshal ARchive", die vernoemd werd naar Eugene Roshal, de ontwikkelaar van compressiealgoritme RAR.

Hoe een bestand openen RAR?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand RAR niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de RAR lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand RAR associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand RAR openen

Andere problemen met een bestand RAR

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand RAR bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken RAR:

  • het gekozen bestand RAR is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand RAR met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand RAR bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies RAR
RAR naar ZIPRAR naar 7Z